környezetvédelem

Mennyire jellemző a környezettudatos szemlélet a cégek életében?

A környezettudatosságról általában a szelektív hulladékgyűjtés jut az emberek eszébe. Ennek ellenére az összes hulladék csak 17%-a kerül válogatásra.  Valójában a környezettudatos szemlélet azt is jelenti, hogy a cégek tudatosan növelik az újrahasznosítható hulladékok arányát.

Néhány adat a magyarországi környezettudatos szemlélet a papír-újrahasznosítás oldaláról

papír-újrahasznosítás a használt papír összegyűjtése és papírgyárakban alapanyagként való újrafelhasználása. Az újrahasznosítás célja a Föld erőforrásainak kímélése, például, hogy kevesebb fát kelljen kivágni papírgyártás céljára, és fontos szempont még, hogy a természetbe kerülő hulladék mennyisége csökkenjen.

De hogyan lesz a hulladékból újrapapír? A pépesítés folyamán gépi technológiával a papírmasszából leválasztásra kerülnek a nem újrahasznosítható alkotóelemek, majd a papírmassza őrlésre kerül. Az őrölt papírmasszából préselést és szárítást követően papírtekercsek gyártására kerül sor. A legyártott papírtekercs az újra termékek (pl. zsebkendő, egészségügyi papír) alapanyagaként szolgál, azaz papírhulladékból újrapapír készül.

Magyarországon a dunaújvárosi hullámpapírgyár az egyetlen, ahol mindhárom tevékenység, tehát a papírgyártás, az újrahasznosítás és a hullámpapír alapú csomagolóeszköz gyártás is jelen van. A gyenge minőségű, kevés alapanyag, az állandó trükközések az alapanyagokkal és a külföldi felvásárlás rengeteg papírgyárat tönkretett az elmúlt évtizedekben.

Tartsa biztonságban céges dokumentumait, és segítse az újrahasznosítást! Iratmegsemmisítés és papír-újrahasznosítás egy helyen!

Itt az ideje megsemmisíteni, kezelni azokat a mappákat, adathordozókat, melyhez évek óta egy dolgozó sem nyúlt? Ebben segít a DataShred, aki az irattári bizalmas adatait biztonságos és környezetbarát módon megsemmisíteni:

  • Ergonomikus gyűjtőkonténert helyez el irodájában,
  • ahol szelektíven gyűjtheti adathordozóit.
  • Iratait zárt, nyomon követhető rendszerben szállítja el, zsilipkapuval ellátott ki,-és beléptető rendszerrel ellátott központba,
  • ahol zárt rendszerben megsemmisítik iratait, melyet újrahasznosítunk, tehát az eljárás környezetbarát!
  • A további megőrzést igénylő dokumentumokat pedig tartós állagmegóvást segítő dobozokban rendszerezi.

Az irathulladék általunk történő hasznosítása, tárolása, őrzése, a hazai vállalatoknak, cégeknek lehetőség a modern és környezetbarát technológiák üzleti alkalmazására és a környezetszennyezés csökkentésére. Ne kerülgesse tovább iratait, keressen minket és kezelje velünk cége titkos adatait!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 4 =