TUDTAD?

DUMPSTER DIVING

Nem véletlenül halljuk lépten-nyomon, hogy korunk aranya és olaja az adat és az információ.

Olyannyira igaz ez, hogy mára az információgyűjtés egyik elterjedt eszköze az úgynevezett „dumpster diving” (magyarul kukabúvárkodás), melynek során a célszemély szemetéből szereznek meg értékes adatokat tartalmazó papírokat és digitális adathordozókat, sokszor elképesztő hatékonysággal és várakozáson felüli eredménnyel.

Sokan tehát inkább őrizgetik ezeket a dokumentumokat, sokszor jóval az élettartamukon túl.

MEGSEMMISÍTÉS

A papírok nem csupán a helyet foglalják: miután betöltötték fontos szerepüket, élettartamuk végére érve olyan fegyverré válhatnak, mely könnyen ellenünk fordítható.

Minden szempontból az a legjobb tehát, ha megsemmisítjük ezen dokumentumokat a törvényileg előírt megőrzési idő után. Azonban a legtöbb esetben ez nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis többek között az adatokat nem visszanyerhető módon kell megsemmisíteni, illetve minimalizálni kell a művelet környezetterhelését.

A ZÚZALÉKRÓL

Nagy teljesítményű, ipari szabványoknak megfelelő darálóink olyan apró méretűre képesek a bizalmas iratokat aprítani, amelyet már képtelenség újra összerakni, így a rajta található adatok egész egyszerűen eltűnnek. Nem csíkokra, vagy konfettire kell gondolni, hanem por finomságú papírzúzalékra.

A környezetvédelmi és adatvédelmi szempontból veszélyes hulladékból így értékes nyersanyagot állítunk elő.

ÚJRAHASZNOSÍTJUK...

…a papírt, mert az adatbiztonság mellett a másik legfontosabb prioritásunk a környezet védelme, melyet környezetkímélő technológiák használatával és a keletkezett zúzalékok lehető legteljesebb újrahasznosításával érhetünk el.

A legkörnyezetkímélőbb papíralapanyag nem a faültetvényekről származik, hanem a kukából: ez nem más, mint az újrahasznosított papír. Tevékenységünk során nagy mennyiségben “állítjuk elő” ezt, melyet a papíripar rendelkezésére bocsátunk.

A BIZTONSÁGOS ADATHORDOZÓ ÉS IRATMEGSEMMISÍTÉS ELŐNYEI

• nincs beruházási költség,
• a megbízónak nem szükséges a hulladékkezelésre és -megsemmisítésre vonatkozó engedélyeket beszerezni,
• nem terheli a munkavállalók idejét,
• magas fokú adatbiztonságot garantál,
• a folyamat zárt láncú és dokumentált az elszállítástól a megsemmisítésig,
• környezetbarát eljárás, a végterméket újrahasznosítjuk,
• csökkenti a kommunális hulladék mennyiségét és díját,
• valós idejű megsemmisítést garantál.

LEGFONTOSABB SZEMPONTUNK AZ ADATVÉDELEM

Számunkra elsődleges szempont, hogy ügyfeleink biztonságban tudhassák adataikat. A megsemmisítésre átvett adathordozók védelmét magas színvonalon szabályozott eljárásaink, és a rendszerbe épített biztonságtechnikai tényezők biztosítják. Szolgáltatásunk megfelel az információs törvény elvárásainak, valamint a hitelintézetek és pénzügyi szervezetek szigorú adatvédelmi és műszaki megfelelőségi előírásainak.

EGY FÁT ÜLTETÜNK
1000 KG PAPÍRONKÉNT

Minden tonna feldolgozott papír után ültetünk egy fát, ezzel is kifejezve elköteleződésünket a környezet és a klíma védelme iránt.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy egy fa nem képes pótolni azt a mennyiséget, amit 1000 kilogramm papír előállításához vágnak ki, főleg nem csemete korban, de nem is ez az elsődleges cél. A keletkezett papírzúzalékot újrahasznosítjuk, nem pedig a hulladékudvarokba szállítjuk, vagy elégetjük. Értékes nyersanyagot nyerünk tevékenységünk során, melyből ismét használati papír lesz, így óvva meg fákat és erdőket attól, hogy kivágják és a papírmalmokba szállítsák őket. Ám egy fa élete során több millió köbméter levegőt tisztít meg, fajok százainak nyújt élő-, táplálkozó- és szaporodóhelyet, védi és táplálja a talajt, mérsékli a klimatikus szélsőségeket és segíti a víz körforgását a bioszférában.